Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Προσεισμικός έλεγχος Σχολικών κτρίων Δήμου Παλλήνης

Παλλήνη, 2 Αυγούστου 2019


Προς                  ΚΤΥΠ Α.Ε., υπ’οψιν Προέδρου κ. Γ.Μπιτάκου
Κοινοποίηση    Γενικός Δ/ντης Έργων, κ.Κυριαζόπουλος   
                          Δ/νση Μελετών, κ. Αλαβάνος   
                          Δ /νση Κατασκευών, κ. Τσαγκάρης 

Θέμα: Προσεισμικός έλεγχος Σχολικών κτρίων Δήμου Παλλήνης


Αξιότιμε κ.Πρόεδρε 
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα μετά  τον  σεισμό  της  19/7/2019,  εκφράζοντας  τις  ανησυχίες  των  γονιών  ζητά  να  επισπευστεί  ο  Προσεισμικός  Έλεγχος  όλων  των  κτιριακών  δομών  που  στεγάζουν  προσχολικές  και  σχολικές  μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Παλλήνης.  
Ο Προσεισμικός Έλεγχος των σχολικών κτιρίων σύμφωνα με το Ν.3027/28.06.2002 (άρθρο 2, παρ.22,  ΦΕΚ 152Α/2002) είναι ευθύνη του Ο.Σ.Κ. όπως και η ενδεχόμενη μελέτη αντισεισμικής ενίσχυσης αυτών. Μετά την συγχώνευση του ΟΣΚ με άλλους φορείς κτιριακών υποδομών, η ευθύνη του  προσεισμικού ελέγχου των κτιριακών δομών που στεγάζουν δημόσιες προσχολικές και σχολικές  μονάδες όλων των βαθμίδων ανήκει στην ΚΤΥΠ ΑΕ. 
Παρακαλούμε  να  μεριμνήσετε  για  τον  παραπάνω  Προσεισμικό  Έλεγχο  και  την  έκδοση  Πιστοποιητικού  Καταλληλότητας  για  όλα  τα  δημόσια  σχολικά  κτίρια  του  Δήμου  μας  ή  όπου  απαιτείται να μεριμνήσετε για την εκπόνηση Μελέτης Αντισεισμικής Ενίσχυσης.   

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Μετασεισμικός έλεγχος Σχολικών κτρίων Δήμου Παλλήνης

Παλλήνη, 2 Αυγούστου 2019


Προς                  Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθαν.Ζούτσο
Κοινοποίηση    Δ/ντη Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παλλήνης, κ. Νικ.Λιόγα
                          Προϊστ. Τμήματος Τεχνικών Έργων, κ. Παν.Καλδή
                          Πρόεδρο Πρωτοβάθμιαας Σχολικής Επιτροπής, κ.Γεωργ.Μουρτζιάπη
                          Πρόεδρο Πρωτοβάθμιαας Σχολικής Επιτροπής, κ.Α.Λιακόπουλο

Θέμα: Μετασεισμικός έλεγχος Σχολικών κτρίων Δήμου Παλλήνης


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα μετά τον σεισμό της 19/7/2019, εκφράζοντας τις ανησυχίες των γονιών ζητά τον μετασεισμικό έλεγχο όλων των κτιριακών δομών που στεγάζουν προσχολικές και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και ειδικά μετά την επιβάρυνσή τους από το πλήθος των μετασεισμικών δονήσεων. 
Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς από κλιμάκιο μηχανικών σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) με ευθύνη του Δήμου μας που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία και  ασφάλεια των σχολικών κτιρίων. 
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας μέχρι σήμερα σχετικά με το θέμα της μέριμνας εκ μέρους του Δήμου για τον Μετασεισμικό Έλεγχο και την έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας για όλα τις κτιριακές δομές που στεγάζουν προσχολικές και σχολικές μονάδες.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την ανάγκη επικαιροποίησης των Συστημάτων Πυροπροστασίας και Αντικεραυνικής Προστασίας των σχολείων, όπως και την έκδοση Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας σε ισχύ για όλα τα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Από την πλευρά μας θεωρούμε σκόπιμη μια συνάντηση μαζί σας με θέματα που μας απασχολούν σχετικά με την πρόληψη πιθανών κινδύνων και την πολιτική προστασία των σχολείων μας.
 Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Γονέων
Με εκτίμηση,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ