Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα για την ουσιαστική ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία

 Αγαπητοί γονείς,


Σας αποστέλλουμε το κείμενο ψηφίσματος για την ουσιαστική ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία μαζί με τον σύνδεσμο για τις υπογραφές και παρακαλούμε να το αναρτήσετε στη σελίδα του συλλόγου σας και να το διακινήσετε στις ομάδες των γονέων, προκειμένου να συλλέξουμε όσες περισσότερες υπογραφές μπορούμε.

Το ΔΣ της Ένωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει και εμείς οι γονείς νιώθουμε να ζούμε τον περσινό Σεπτέμβριο σε επανάληψη. Η φετινή σχολική χρονιά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταλήξει σε καθεστώς εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μαθησιακές απαιτήσεις των παιδιών μας και επιβαρύνει παράλληλα τη σωματική, ψυχική και κοινωνική κατάσταση τους.

Ήδη, μέσα στις 3 πρώτες βδομάδες λειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν περίπου 10.000 κρούσματα κορονοϊού στους μαθητές, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να αυξηθεί ραγδαία η διασπορά του στις σχολικές κοινότητες όσο θα βαδίζουμε προς τον χειμώνα. Γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη αποδιοργάνωση την λειτουργία των σχολείων και σε πρόσθετη ταλαιπωρία εκπαιδευτικούς και γονείς.

Απευθύνουμε για αυτό, αίτημα για κατεπείγουσα επαναξιολόγηση των υγειονομικών μέτρων προς τους καθ’υλην αρμόδιους, ζητώντας τα μέτρα που θα ληφθούν να μην περιορίζονται σε επικοινωνιακούς ελιγμούς και μέτρα ατομικής ευθύνης, να λύνουν και να μην διογκώνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Ζητάμε:

1.     Την άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία

2.     Δωρεάν επαναλαμβανόμενα μοριακά ή rapid τεστ (πιο αξιόπιστα σε ασυμπτωματικούς από τα self test), σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από σχολικούς νοσηλευτές ή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο χώρο των σχολείων.

3.     Την αραίωση των τμημάτων στα σχολεία, 15 μαθητές ανά Τμήμα.  

4.     Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Η διενέργεια δωρεάν τεστ από τους σχολικούς νοσηλευτές ανά σχολείο θα εξασφαλίσει σε μεγαλύτερο βαθμό την θετική επιτήρηση της σχολικής κοινότητας και μαζί με την απαραίτητη αραίωση των τμημάτων θα διευκολύνει την συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Αιτούμαστε παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Δήμο με προσλήψεις βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού στο πλαίσιο της πολιτικής του για την προστασία και προαγωγή δημόσιας υγείας των δημοτών του, που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της σχολικής κοινότητας, την προστασία της υγείας των μελών της και την ψυχική ενδυνάμωση τους.

Καλούμε τους γονείς μαθητών δημόσιων σχολείων του Δήμου Παλλήνης να συνυπογράψουν το παραπάνω κείμενο στο σύνδεσμο ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (google.com)μέχρι τις 30/10/2021, το οποίο στη συνέχεια θα καταθέσουμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές.