Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Συγχωνεύσεις Τμημάτων - Δελτίο Τύπου

 Αγαπητοί γονείς,


Η Ένωση Γονέων Παλλήνης, μαζί με αντιπροσωπεία του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης συμμετείχε στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γονέων έξω από το ΥΠΑΙΘ. Μαζί με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και άλλων Ενώσεων της Αττικής έγινε δεκτή από τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση όπου και διαμαρτυρήθηκε για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων που γίνονται σε 3 σχολεία της περιοχής μας (2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας).

Ζητήσαμε να μάθουμε για ποιο λόγο σε αυτήν την συγκυρία επέλεξαν να εφαρμόσουν έναν νόμο που δεν εφαρμοζόταν τόσα χρόνια, χωρίς να λάβουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Τονίσαμε ότι τα δυο χρόνια εγκλεισμού, επισώρευσαν πολλές επιπτώσεις στην σχολική κοινότητα, όπως ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών, μαθησιακά κενά που δημιουργήθηκαν, ανάγκη για ενισχυτική διδασκαλία και υποστήριξη. Με τη νέα χρονιά διαμορφώθηκε ήδη η δυναμική των τμημάτων, έχουμε κρούσματα που συνεχώς αυξάνονται, κ.α. Ο Γ.Γ του Υπουργείου, επέρριψε τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι ευθύνονται για τα κενά στα σχολεία (άδειες εκπαιδευτικών, μη αποδοχή διορισμών, ώρες που κρύβονται). Επιπλέον, ανέφερε ότι μέσω της τηλεκπαίδευσης καλύφτηκαν στην συντριπτική πλειοψηφία τα κενά των μαθητών και έχει γίνει αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης με τις σχετικές επαναλήψεις. Για δε την πανδημία, ανέφερε ότι έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια χρήματα με τα «δωρεάν» rapid test για να την παρακολουθούν και δεν ανησυχούν για τη διασπορά επειδή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Επέμενε ότι ήταν ένας εξορθολογισμός που έπρεπε να γίνει και πως τα υπερπληθή τμήματα που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό γύρω στο 1% πανελλαδικώς.

Μετά από την διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας  και την άρνηση του Γ. Γραμματέα να δεσμευτεί για την άρση της απόφασης αυτής, η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μαζί με τα πληττόμενα σχολεία για την ακύρωση των συγχωνεύσεων. Ταυτόχρονα θα συνεχίζει να διεκδικεί την διάθεση πόρων για προσλήψεις εκπαιδευτικών την αραίωση των τμημάτων, την ουσιαστική κάλυψη των μαθησιακών κενών των μαθητών και την διασφάλιση της ομαλότητας στη λειτουργία των σχολείων.

Το ΔΣ της Ένωσης