Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Συγχωνεύσεις τμημάτων

Συνημμένη σας στέλνουμε την ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Παλλήνης. 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Αγαπητοί Γονείς,


Η  Ένωση Γονέων Παλλήνης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις τμημάτων που γίνονται σε σχολεία του δήμου μας. Μια τέτοια απόφαση εκτός από αντιεκπαιδευτική, είναι και επικίνδυνη επειδή αγνοεί τα παρακάτω δεδομένα:

•          Εν μέσω πανδημίας COVID-19 και με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων, η μετάδοση σε συνωστισμένες αίθουσες γίνεται  εκρηκτικότερη.

•          Οι μαθητές καλούνται να ενταχθούν σε διαφορετικά τμήματα, όταν έχει ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλάζοντας καθηγητές και συμμαθητές και πιθανότατα έχοντας διδαχθεί διαφορετική ύλη μέχρι σήμερα.

•         Οι μαθητές έχουν βιώσει μια άνευ προηγουμένου περίοδο αποκλεισμού, η οποία άφησε το έντονο αποτύπωμά της στην υγεία και την ψυχολογία τους. Οι αλλαγές αυτές αυξάνουν το άγχος τους και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις επιστροφής σε ομαλούς ρυθμούς.

•          Τα μαθησιακά κενά που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση των δύο τελευταίων ετών είναι αδύνατο να καλυφθούν στα υπάρχοντα τμήματα, πόσο μάλλον στα τμήματα των 27 και 28 μαθητών.


Αυτές οι αποφάσεις είναι πρωτοφανείς και δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, την παιδαγωγική επιστήμη και τη δημόσια υγεία. Όταν η Πολιτεία μετατρέπει μέσα από μια σειρά νομοθετήματα και εγκυκλίους σε ατομική ευθύνη τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας, είναι ατομική μας ευθύνη να αντιταχθούμε σε αυτές.

Ζητάμε να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων. Τα παιδιά μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί, ούτε μπορεί να στοιβάζονται προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι από προσλήψεις εκπαιδευτικών.


Καλούμε τους γονείς σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 13:30 που έχει διοργανώσει η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες και δράσεις εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Παλλήνης, οι οποίες θα αποφασιστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ με τους συλλόγους και για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλλήνης


Το ΔΣ της Ένωσης

Περιοχή συνημμένων