Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

28η Οκτωβρίου: η εθνική επέτειος αντίστασης και αξιοπρέπειας

 28η Οκτωβρίου: η εθνική επέτειος αντίστασης και αξιοπρέπειας

«Σε μια στιγμή όπου μεγάλες χώρες της Ευρώπης γονατίζουν η μια ύστερα από την άλλη, κάτω από τα ραγδαία πλήγματα των χιτλερικών ορδών, η αντίσταση των Ελλήνων εναντίον των φασιστικών δυνάμεων υψώθηκε από τους υπεύθυνους κριτές του τελευταίου πολέμου στη σημασία ενός συμβόλου. Σε μια στιγμή μάλιστα που ο κοινός κίνδυνος και η κοινή μοίρα μπροστά στο θάνατο έδινε στους λόγους των ανθρώπων βαθύτερη ειλικρίνεια»

Νίκος Σβορώνος, ιστορικός


Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί στη μνήμη του λαού μας και στην οικουμενική ιστορική συνείδηση, ένα διαρκές σύμβολο αντίστασης. Αυτό που ο ιστορικός Νίκος Σβορώνος χαρακτήρισε ως αντιστασιακό ήθος του νεότερου ελληνισμού και το οποίο μαζί με την αξιοπρέπεια αποτελούν θεμελιώδεις αξίες επιβίωσης μας.

Η αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό, αποτελεί διαρκές όραμα, μάθημα αυτογνωσίας και δέσμευση να γινόμαστε καλύτεροι, εμείς, τα παιδιά μας, οι μελλοντικές γενιές.

Πολλά αιτήματα στο χώρο της παιδείας παραμένουν αναπάντητα πολλές ανάγκες δεν καλύπτονται, ενώ ακόμα και στοιχειώδεις κατακτήσεις της δημόσιας και δωρεάν παιδείας «συγχωνεύονται» ώστε να χωρέσουν σε λογιστικά φύλα των μάνατζερ-Υπουργών «Παιδείας».

Ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, για καλύτερα σχολεία, και συνολικότερη Παιδεία, χρειάζονται την πίστη πως μπορούν να κερδηθούν για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας. Ενάντια στην πολιτισμική και κοινωνική γενοκτονία που επιβάλλουν σε μας και τα παιδιά μας. Μόνο έτσι αποκτούν ουσιαστικό νόημα οι εορτασμοί και εμπνέονται από κείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου που ο λαός μας μετέτρεψε την κήρυξη του πολέμου σε γιορτή αυτοθυσίας και αγώνα για λευτεριά και δικαιοσύνη.

Καμία εξουσία δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη όταν ο λαός αποφασίζει να αντισταθεί με πίστη στο δίκαιο αγώνα του, χαμογελώντας στον φόβο!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΧΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ