Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Fwd: [ΔΣ Έν.Γον.Παλλ.] Συγχωνεύσεις Τμημάτων

Προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Υπόψη :  Προϊσταμένου Διεύθυνσης, κ. Ανδ. Αλεξανδρή

 

Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε,

 

Σας επισυνάπτουμε το αίτημα που θα θέλαμε να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντησή μας. 

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ  

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

Παλλήνη, 2 Νοεμβρίου 2021 

Αρ. Πρωτ. ΕΞ.1.11.2021 

Προς: Προϊστάμενο Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, κ. Ανδρ. Αλεξανδρή 

Αξιότιμε κύριε Προϊστάμενε, 

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και αποδιοργάνωσης της δια ζώσης εκπαίδευσης, αποφασίσατε τη συγχώνευση τμημάτων και σε σχολεία του Δήμου Παλλήνης. Στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με τις τραγικές ελλείψεις σε καθηγητές ειδικότητας, αλλά και  στο 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης μετά από 40 ημέρες από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής  χρονιάς και ενώ είχε διαμορφωθεί η ομαλή λειτουργία και δυναμική της σχολικής τάξης. 

Επιλέξατε να εξαντλήσετε την αυστηρότητα ενός νόμου, που ορίζει τον τυπικό μέγιστο αριθμό  μαθητών στις τάξεις, δημιουργώντας τμήματα με 27 και 28 μαθητές. Μια απόφαση  πραγματικά πρωτοφανή, την ίδια ώρα που η πανδημία επιβάλλει αραίωση των μαθητών στις  τάξεις, τόσο για την αποφυγή συνωστισμού, όσο και για την ουσιαστικότερη επαφή  εκπαιδευτικού - μαθητή και την κάλυψη των τεράστιων κενών που δημιούργησε το περσινό 

κλείσιμο των σχολείων. 

Η προτεραιότητα του νόμου αυτού δεν είναι σε καμία περίπτωση ανώτερη και περισσότερο  επείγουσα σε σχέσεις με άλλους ισχύοντες νόμους και διατάξεις οι οποίοι καθορίζουν την  κρίσιμη αυτή συγκυρία για το μέλλον των παιδιών μας. Πρωτίστως καθηγητές και γονείς είναι  απαραίτητο να προασπίσουμε την υγεία και την εκπαίδευση τους, αποτρέποντας τη  συγχώνευση των τμημάτων που θυσιάζει την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών  στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων και των απαραίτητων προσλήψεων. 

Ζητάμε να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων. Τα παιδιά μας δεν  μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί, ούτε μπορεί να στοιβάζονται προκειμένου να  εξοικονομούνται πόροι από προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε άμεσες λύσεις για την  κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας και ανάκληση των αποφάσεων οι  οποίες αδιαφορούν για την υγεία και τον ψυχισμό των παιδιών, σε καιρό πανδημίας. 

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης 

Τα ΔΣ των συλλόγων των σχολείων 

2ο Γυμνάσιο Παλλήνης 

Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα 

6ο Δημοτικό Γέρακα 

2ο Λύκειο Παλλήνης 

3ο Δημοτικό Παλλήνης 

4ο Δημοτικό Παλλήνης 

5ο Δημοτικό Παλλήνης

Σωματεία Εκπαιδευτικών 

Ε’ ΕΛΜΕ 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος» 

Δημοτικές Παρατάξεις 

«Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη-μια πόλη για όλους» (δια της επιστολής του Δημάρχου στο  ΥΠΑΙΘ αιτήματος για επανεξέταση της απόφασης) 

«Εμείς η Πόλη μας»  

«Λαϊκή Συσπείρωση»