Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για την πανδημία του κορωναϊού

Παλλήνη,  27 Μαρτίου 2020
 
Ανακοίνωση για την πανδημία του κορωναϊού

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε έντονα μια πρωτόγνωρη κατάσταση που με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού έχει αναδείξει έντονα τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και των μνημονιακών του επιλογών. Η συνεχής επίκληση της «ατομικής ευθύνης» από ιθύνοντες, αν και απαραίτητη, παραγνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας για τη ρημαγμένη από την οικονομική κρίση δημόσια Υγεία και απαλλάσσει εκείνους που ξεχαρβάλωσαν το κοινωνικό κράτος ενώ ταυτόχρονα βάζει τα θεμέλια για την υιοθέτηση αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων στο όνομα της.

Ο κωρονοϊός είναι πρωτίστως θανατηφόρος για το σύστημα Υγείας και δευτερευόντως για τους ανθρώπους. Η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού μπορεί να οδηγήσει στη κατάρρευση του αποδεκατισμένου συστήματος υγείας μας αν μεταδοθεί ανεξέλεγκτα στις ευπαθείς ομάδες καθώς θα αυξήσει την ανάγκη για περίθαλψη. Η υγειονομική αυτή κρίση μας έδειξε ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, μη διαπραγματεύσιμο και ως τέτοιο πρέπει να το διαφυλάσσουμε. Δεν είναι εμπόρευμα να αφήνεται έρμαιο στους νόμους τις αγοράς και οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και σε καθένα μας. Για αυτό «ατομική μας ευθύνη» είναι να μην είμαστε αδιάφοροι σε καταστάσεις που εκτός από το ότι απειλούν την ζωή μας, οδηγούν και σε ραγδαία επιδείνωση της κοινωνικής, οικονομικής και εργασιακής μας ζωής. 

Για το λόγο αυτό ζητάμε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, όπως ενίσχυση του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ, με μόνιμο προσωπικό, με άρτιο εξοπλισμό, επίταξη των ιδιωτικών γιατρών και νοσοκομείων και μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη μάχη κατά της επιδημίας (χρόνια νοσούντες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, άστεγοι, πρόσφυγες, μετανάστες). 
Απαιτείται να υπάρξει μέριμνα για όλους όσους έχουν πληγεί οικονομικά, όπως πλήρεις αποδοχές για όσους φροντίζουν τα παιδιά ή βγήκαν σε υποχρεωτική αργία και βέβαια να μην επιτραπεί καμία απόλυση, για να μην οξυνθούν περισσότερο τα προβλήματα της κοινωνίας.

Σε καταστάσεις σαν την σημερινή η εξ’αποστάσεως εκπαίδευση φαίνεται ως εναλλακτική διέξοδος, ωστόσο, είναι μια διέξοδος έκτακτης ανάγκης για την οποία δεν είναι προετοιμασμένη η εκπαιδευτική κοινότητα για να την εφαρμόσει. Για να εφαρμοστεί καθολικά απαιτείται δυνατότητα πρόσβασης σε γρήγορο internet με χαμηλή τιμή ή δωρεάν, διαθέσιμα tablet ή laptop σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εξοικείωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών με αυτές τις διαδικασίες, αναβάθμιση και τεχνική υποστήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.  Ας μην παραβλέπουμε επίσης το ρόλο της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης ως ένα μεθοδολογικό εργαλείο που πρέπει να αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα σήμερα και στο μέλλον, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την συλλογική και ζωντανή συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία που συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινωνικοποίηση και στην αγωγή των παιδιών. Όσο για το περιεχόμενο της εξ’απόστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει να περιοριστεί στην επανάληψη των ήδη διδαγμένων αντικειμένων, για να μην ενισχύσει τις ανισότητες στην πρόσβαση της μάθησης. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει η ύλη των εξετάσεων να αναπροσαρμοστεί στις πραγματικές ώρες μαθημάτων. Με το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχει ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη απολύμανση και τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων και να έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα υλικά προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα θα είναι να ενταχθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων μαθήματα αγωγής υγείας και να εκπονηθεί σχέδιο ώστε που να προετοιμάζει τη σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων.

Η υγειονομική κρίση μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να λειτουργούν με τους νόμους του κέρδους και της αγοράς γιατί τα οικονομοτεχνικά μοντέλα στα οποία στηρίζονται δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας. Έτσι και η εκπαίδευση υποφέρει λόγω της υποχρηματοδότησης και της αδυναμίας μετασχηματισμού της σε φορέα παιδείας. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού (γραμματέων, ψυχολόγων, νοσηλευτών, καθαριστών, επιστατών) και αλλαγή του περιεχόμενου εκπαίδευσης πρέπει να είναι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας για να μη βιώσουμε με το ίδιο κόστος την πολιτισμική και κοινωνική κρίση που είναι σε εξέλιξη.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους, στην πρώτη γραμμή να  υπερασπιζόμαστετην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους και συνταξιούχους τούτου του τόπου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
 

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

Σας προωθούμε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων προς τους Συλλόγους μας να δηλώσουν την αντίθεση τους στο νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

   Συνάδελφοι μετά και τη σημερινή μας κινητοποίηση ως Ομοσπονδία Περιφέρειας Αττικής καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων Γονέων – σε όλες τις βαθμίδες – να δηλώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο και να απαιτήσουν την απόσυρσή του.

Προτείνουμε την έμπρακτη έκφραση της διαφωνίας μας μέσα από την ανάρτηση πανό, πλακάτ στα σχολειά και να μας κοινοποιηθούν με αποστολή των αντίστοιχων φωτογραφιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας (omosp.goneon.attikis@gmail.comπροκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο κεντρικό προπαγανδιστικό υλικό της Ομοσπονδίας σε όλα τα μέσα επικοινωνίας.

Ως τελική ημερομηνία συλλογής του υλικού θέτουμε την 30/4.

 

Με εκτίμηση

Βαλαβάνη Στέλλα

Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Αγαπητοί γονείς,
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλές γιορτές με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

Υ.Γ. Με την ευκαιρία σας υπανθυμίζουμε το κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ για συλλογή υπογραφών σχετικά την τηλεκπαίδευση:
https://gr.petitions.net/259991?fbclid=IwAR3bLlBeonVaHOUAWEJSf6aXVhvXH3bLMhvlLPL4XK54YKj3UYRewK1z14c