Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Υποστήριξη στη μαθητική κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 10/2

Τα μέτρα που εξαγγέλλει και υλοποιεί η κυβέρνηση για την εκπαίδευση έχουν άμεσα αρνητικά αποτελέσματα. Η αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση τόσο στη δεύτερη όσο και στην τρίτη βαθμίδα της ενώ η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις μετατρέπει όλο το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, υποβαθμίζοντας το ρόλο του σχολείου στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.
Παράλληλα υποβαθμίζεται ολοένα ο ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των οποίων εργάζεται με προσωρινές συμβάσεις λίγων μηνών εκεί που χρειάζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί πλήρους απασχόλησης, για όλες τις βαθμίδες και για όλους τους μαθητές, με ειδικές μαθησιακές ανάγκες ή χωρίς, εκπαιδευτικοί που πρέπει να βρίσκονται στην τάξη από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους.
Την ώρα που οι μαθητές ενημερώνονται και οργανώνουν την αντίδρασή τους σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, η θέση γονέων και εκπαιδευτικών είναι δίπλα τους, σε κοινό αγώνα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Το να μένουμε απαθείς και σιωπηλοί ή επικριτικοί στους αγώνες τους, μόνο το συμφέρον των παιδιών μας δεν εξυπηρετεί. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι περιστατικά εκφοβισμού των μαθητών με την αστυνομία και απειλών ποινικοποίησης του αγώνα τους, ακόμα και σε σχολεία της περιοχής μας. Ο ρόλος των μελών της σχολικής κοινότητας, ο ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών είναι δίπλα στα παιδιά μας που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, όχι απέναντί τους.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να αγωνιστούν για το σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει. Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων καλεί όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμπαρασταθούν στη μαθητική κινητοποίηση της Δευτέρας 10/2 στην Αθήνα και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο θεωρούν πρόσφορο στη ματαίωση αυτών των μέτρων.