Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ παραχώρησης άδειας χρήσης Προαυλείων Σχολικών Χώρων για τις εκλογές των Συλλόγων

 Προς       Δήμαρχο Παλλήνης

                 κ. Ζούτσο Αθανάσιο

 

Κοιν:        Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παλλήνης

                 κ. Μελισσά Βασιλική


                 Πρόεδρο Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

                 κ. Μουρτζιάπη Γεώργιο

 

     Πρόεδρο Β’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

               κ. Λιακόπουλο Άγγελο

 

 

Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ παραχώρησης άδειας χρήσης Προαυλείων Σχολικών Χώρων για τις εκλογές των Συλλόγων

 

 

 

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

 

Όπως γνωρίζετε φέτος διανύουμε έτος εκλογών στους Συλλόγους Γονέων μαθητών Δημοσίων Σχολείων και η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων λήγει στο τέλος του 2020, χωρίς δυνατότητα παράτασης με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ μέλη τους έχουν ήδη αποχωρήσει λόγω αλλαγής εκπαιδευτικής βαθμίδας των μαθητών.

Δεδομένου ότι οι Σύλλογοι Γονέων είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο της Σχολικής Κοινότητας παρακαλούμε να διευκολύνετε τις διαδικασίες διενέργειας Εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων ώστε να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι εκλογές των Συλλόγων.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να παραχωρήσετε μέρος του προαυλείου χώρου των σχολείων στα απερχόμενα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων που εδρεύουν στα αντίστοιχα σχολεία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία οι συνελεύσεις, αφού οι διαδικτυακές διαδικασίες δεν νομιμοποιούνται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για συναυλίες ή εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

 

1.                  Πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης σε υπαίθριο χώρο με σταθερές σηματοδοτημένες θέσεις (κερκίδες ή καθίσματα) σε απόσταση τουλάχιστον 1,50 μέτρο σε κάθε κατεύθυνση

2.                  Ομαδοποίηση των θέσεων ανά 9 και τοποθέτηση των ομάδων σε απόσταση τουλάχιστον 3,00 μέτρα μεταξύ τους.

3.                  Χρήση μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος από τους παρευρισκόμενους

4.                  Δέσμευση εκ μέρους κάθε Δ.Σ. Συλλόγου ότι θα τηρηθεί η τάξη και η καθαριότητα όπως σε κάθε χρήση του σχολικού χώρου, όπως και  η απολύμανση των καθισμάτων.

 

Το αίτημα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, προκειμένου να προλάβουν οι Σύλλογοι να στείλουν τις διαδοχικές προσκλήσεις μέχρι να επιτευχθεί απαρτία ενώ ακόμα ο καιρός επιτρέπει τη διαμονή στο ύπαιθρο.

 

Με εκτίμηση,

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

(Τηλ.επικοινωνίας 6977806854)

ΧΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ