Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Καταγραφή προβλημάτων πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση

 Αγαπητοί γονείς,


Καθώς η αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι πιθανόν να συνεχιστεί για ένα διάστημα ή και να επαναλειφθεί αργότερα, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το σύνολο των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας είναι σε θέση να παρακολουθεί τα μαθήματα και να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμο να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων μας να καταγράψουμε το πλήθος των μαθητών που αδυνατούν να συμμετέχουν ή συμμετέχουν διαλειμματικά στην τηλεκπαίδευση λόγω διαφόρων δυσκολιών και τις ελλείψεις που παρατηρούνται. Τα στοιχεία αυτά θα θέλαμε αν μπορείτε να μας τα στείλετε μέχρι την Παρασκευή 27/11/2020.

  -  Πόσοι μαθητές δεν έχουν εγγραφεί στη σχολική πλατφόρμα σε σχέση με το σύνολο;  ...........
  -  Πόσοι μαθητές παρακολουθούν διαλειμματικά τα μαθήματα στη διάρκεια της καραντίνας;  ..........
  -  Πόσες οικογένειες δεν έχουν επαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο; ......
  -  Πόσοι μαθητές δεν έχουν ατομική συσκευή σύνδεσης (tablet ή υπολογιστή, όχι μόνο κινητό τηλέφωνο); ........


Αν νομίζετε ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα που πρέπει και καταγραφούν, παρακαλούμε ενημερώστε μας έγκαιρα προκειμένου να τα λάβουμε υπόψη. Το ΔΣ της Ένωσης θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Αρχής για να συζητηθούν τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, να αναγνωριστεί το μέγεθός τους και να προωθηθούν άμεσα προς επίλυση.

Τέλος, επειδή οι ανάγκες των μαθητών σε υπολογιστές και διαδικτυακές υποδομές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την επαναλειτουργία των σχολείων αφού τα ψηφιακά και διαδικτυακά περιβάλλοντα έχουν αναδειχθεί σε σημαντικά εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης τα τελευταία χρόνια και θα είναι απαραίτητα σε κάθε μαθητή, στόχος μας πρέπει να είναι από την αρχή της επόμενης χρονιάς να δοθεί σε κάθε μαθητή ένα tablet ή laptop μαζί με τα βιβλία του και δωρεάν πρόσβαση σε μαθητικό internet.
Είναι προφανές ωστόσο, ότι η χρήση τους θέλουμε να παραμείνει βοηθητική ως συμπληρωματικό εργαλείο στην εκπαίδευση και όχι ως πρωταρχικό στοιχείο μάθησης, καθώς η ζωντανή επαφή των ανθρώπων παραμένει η ακαταμάχητη συνθήκη κοινωνικοποίησης και μόρφωσης.  

Το ΔΣ της Ένωσης