Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς, 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όπως κάθε χρόνο ευχή μας είναι να ξεκινά με τα χαμόγελα και τις ελπίδες των παιδιών για το μέλλον τους, αλλά και με τη βασική επιδίωξη να αναβαθμιστεί η συνολική Παιδεία καθώς αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο προόδου για τη χώρα μας και τον λαό μας. 

Παρόλα αυτά, οι επιπτώσεις της διαχείρισης της πανδημίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος είναι ακόμα υπαρκτές. Αντιφατικά μέτρα και οδηγίες οδηγούν και πάλι σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της φετινής χρονιάς, καθώς καμία ουσιαστική αλλαγή και καμία πραγματική πρόληψη δεν έχει γίνει, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Επιπλέον, η τηλεκπαίδευση καραδοκεί πάντα, ως το απόλυτο εκπαιδευτικό φάρμακο για όλες τις «παρενέργειες» που αφήνει η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα μια σειρά από νομοθετήματα που ψηφίστηκαν όταν τα σχολεία μας ήταν κλειστά καθιστούν το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης ακόμα πιο ζοφερό και μένει να το δούμε στην πράξη και αυτό. 

Καθώς οι ανάγκες είναι ευρύτερες και παραμένουν καίριες, ζητάμε από τα ΔΣ, αλλά και από τους γονείς (μιας και είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε σε πολλά σχολεία τη νέα απρόβλεπτη χρονιά χωρίς Δ.Σ Γονέων) να καταθέσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες που αντιμετωπίζουν στα σχολεία που είναι τα παιδιά τους. Η καταγραφή θα μας βοηθήσει ώστε να συντονίσουμε τη στήριξη και τον τρόπο επίλυσή τους. 

Εκλογές Συλλόγων Γονέων

Όπως σας είναι γνωστό η πανδημία οδήγησε σε αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά στη θητεία των Δ.Σ, αλλά και στη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών. Ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητο να ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες άμεσα στους Συλλόγους Γονέων που υπάρχει κενό εκπροσώπησης ή παράταση θητείας. Οι εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31/10/2021. 

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μας ενημερώσουν οι Σύλλογοι,  μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, για την κατάσταση των ΔΣ τους (χωρίς ΔΣ,παράταση θητείας, νέο ΔΣ) ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα και να οργανώσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες. Τέλος, θα θέλαμε οι Σύλλογοι που έχουν εκλέξει νεα Δ.Σ, να μας στείλουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Καλή Χρονιά στα παιδιά μας!

Το ΔΣ της Ένωσης