Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Υποδοχή και ένταξη ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στην τοπική κοινωνία



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
E-mail:  enosi.gon.pallinis@gmail.com


Παλλήνη,  10 Μαρτίου 2020




Αγαπητοί γονείς,

Σχετικά με την υποδοχή και ένταξη ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε σχολεία του Δήμου μας και τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας για την στέγασή τους εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που λαμβάνει χώρα στα σύνορα της Ελλάδας φτάνει διαθλασμένη σε όλους μας, είτε μέσα από ακραίες ρατσιστικές κραυγές εναντίον των προσφύγων και μεταναστών από τη μια είτε με ενοχοποιητικές «προοδευτικές» απλουστεύσεις των πραγματικών απειλών που δέχεται η χώρα μας τον πολύ ταραγμένο και ρευστό 21ο αιώνα.
Θεωρούμε αναλλοίωτη και αναμφισβήτητη αξία ανθρωπισμού την παροχή εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως της εθνικής καταγωγής τους ή του θρησκεύματος τους. Επίσης πιστεύουμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να νιώσουν τα προσφυγόπουλα οικεία στο νέο περιβάλλον τους και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε πραγματικός ή ψυχολογικός διαχωρισμός των προσφυγόπουλων είναι η εκπαίδευση ως το ενιαίο πνευματικό κέντρο της αλληλεγγύης και του πολιτισμού μας.
Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε η εκπαίδευση να ξαναγίνει Παιδεία και το σχολείο όχι μόνο να μορφώνει αλλά και να διαμορφώνει πολίτες με τα ιδανικά της πραγματικής Δημοκρατίας και της Ελευθερίας που γέννησε τούτος ο τόπος του Ομήρου, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό πολιτισμό και τις οικουμενικές αξίες της αγάπης και της δικαιοσύνης, όπως οραματιζόταν ο Δελμούζος.
Τα προσφυγόπουλα που έχουν χάσει την πατρίδα τους είτε από πολέμους είτε από την υπερεκμετάλλευση των ανεπτυγμένων χωρών και από δυτικούς και ανατολικούς επεκτατισμούς, αναζητούν μια νέα πατρίδα, μακριά από κατακερματισμούς και πολιτισμικούς ακρωτηριασμούς. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να τη βρουν σε μια χώρα ενιαία με εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Σε αυτή την προσπάθεια η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων καλοδέχεται τους νέους μαθητές μας και θα είναι αρωγός στους Συλλόγους Γονέων για τη διαμόρφωση ενός γόνιμου κλίματος ένταξης και ενσωμάτωσης των παιδιών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΧΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ