Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σήμερα, ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, που διοργάνωσε η ΑΣΓΜΕ, συγκεντρωθήκαμε στο 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης  - το οποίο έχει υποστεί την ανορθολογική απόφαση της συγχώνευσης τμημάτων εν μέσω πανδημίας - για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική που επιβαρύνει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και αγνοεί τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Στη διαμαρτυρία, παραβρέθηκαν μέλη των ΔΣ των συλλόγων γονέων του 6ου Δημοτικού Γέρακα, 2ου Δημοτικού Παλλήνης, του 3ου Δημοτικού Παλλήνης, του 4ου Δημοτικού Παλλήνης, του 2ου Λυκείου Παλλήνης και φυσικά του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης.

Υπενθυμίσουμε ότι η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης, σε κοινή δράση με το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης έχει πραγματοποιήσεις τις παρακάτω ενέργειες : α. συμμετοχή στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η Ομοσπονδία Γονέων στο ΥΠΑΙΘ β. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κοινή δράση με την Ε' ΕΛΜΕ και καθηγητές από σχολεία που έχουν υποστεί συγχωνεύσεις.

Το αίτημα για την άρση των συγχωνεύσεων στήριξαν 7 σχολεία, τα σωματεία των εκπαιδευτικών και η πλειοψηφία των Δημοτικών  Συμβούλων του Δήμου Παλλήνης. Η δε μαθητική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης διαμαρτυρήθηκε με καταλήψεις.

Επιπλέον, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η διαμαρτυρία αυτή συνέπεσε χρονικά με δύο επιπλέον ενέργειες της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων : την επιστολή που απεστάλη στις 12/12, προς την Υπουργό Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, για την επανεξέταση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία και τη συνέντευξη που δώσαμε δύο νυν και ένα τέως μέλος της τωρινής θητείας του ΔΣ, στην εκπομπή «Mεγάλη εικόνα», που θα μεταδοθεί σήμερα, 13/12, στο MEGA Channel, στις 23:50.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης μαζί με τους συλλόγους γονέων συνεχίζει ενεργά τη διαμαρτυρία της για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία.


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλλήνης



---------- Forwarded message ---------
Από: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ <enosi.gon.pallinis@gmail.com>
Date: Σάβ 11 Δεκ 2021 στις 7:13 μ.μ.
Subject: Fwd: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
To:


Αγαπητοί γονείς, 

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης, συμμετέχει ενεργά στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στις συγχωνεύσεις σε σχολεία και σε τμήματα σχολείων, που διοργανώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). 
Ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, εμμένουμε στην πάγια θέση μας ότι τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοιχτά με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αντ'αυτού η κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση, χαρακτηρίζεται από υγειονομικά πρωτόκολλα  λάστιχο και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που επιδεινώνουν την κατάσταση των σχολείων.
Καλούμε, την Δευτέρα  13/12/2021 στις 9:00 π.μ. τα ΔΣ των Συλλόγων και τους γονείς, έξω από το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, - το οποίο είναι ένα από τα σχολεία που έχει υποστεί συγχωνεύσεις τμημάτων – σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της συντονισμένης πανελλαδικής δράσης της ΑΣΓΜΕ. 
Διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις συγχωνεύσεις τμημάτων, εν μέσω πανδημίας και καλούμε τους συλλόγους γονέων, διδασκόντων και μαθητών, όλων των σχολείων του Δήμου μας, να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση αυτή. 

Τη Δευτέρα, είμαστε όλοι 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης!!!

Το ΔΣ της Ένωσης



---------- Forwarded message ---------
Από: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ <enosi.gon.pallinis@gmail.com>
Date: Παρ 3 Δεκ 2021 στις 3:41 μ.μ.
Subject: Fwd: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
To:


Αγαπητοί γονείς,

Σας προωθούμε την απόφαση της Ομοσπονδίας να διοργανώσει συντονισμένη πανελλαδική διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13/12/2021 για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία.
Παρακαλούμε, όποια σχολεία αποφασίσουν να συμμετέχουν στο κάλεσμα να μας ενημερώσουν σχετικά μέχρι τις 10/12/2021, καταθέτοντας και προτάσεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και συντονισμός των κινητοποιήσεων μας.

Το ΔΣ της Ένωσης


---------- Forwarded message ---------
Από: Ομοσπονδία Γονέων Αττικής <omosp.goneon.attikis@gmail.com>
Date: Πέμ 2 Δεκ 2021 στις 8:00 π.μ.
Subject: Fwd: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
To:




---------- Forwarded message ---------
Από: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΑΣΓΜΕ <gt.asgme@gmail.com>
Date: Τετ, 1 Δεκ 2021 στις 12:18 μ.μ.
Subject: ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
To: 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας σε συνεδρίαση του στις 20/11/2021 αποφάσισε να καλέσει
  • όλες τις Ομοσπονδίες Γονέων της χώρας
  • ολες τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων της χώρας
  • όλους τους Συλλόγους Γονέων
όπου έχουμε συγχώνευση Τμημάτων - σε συντονισμένη πανελλαδική διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13/12/2021.

Ήδη έχουν γίνει δεκάδες κινητοποιήσεις από Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων το προηγούμενο διάστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από τη συντονισμένη κινητοποίηση γονέων-εκπαιδευτικών και μαθητών, οι συγχωνεύσεις "πάγωσαν" ή πάρθηκαν πίσω. Επίσης η ΑΣΓΜΕ έχει κάνει 2 κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων και έχει συναντηθεί με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου από τη μεριά του Υπουργείου υπερασπίστηκαν την ...αναγκαιότητα να γίνουν συγχωνεύσεις Τμημάτων.

Για την ημέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στις συγχωνεύσεις στα σχολεία ή στους Δήμους που έχουμε συγχωνεύσεις Τμημάτων η ΑΣΓΜΕ προτείνει:
  • οι Σύλλογοι Γονέων ή οι Ενώσεις να αναρτήσουν πανό έξω από κάθε σχολείο που έχουμε συγχώνευση με το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ με υπογραφή του Συλλου Γονέων ή της Ένωσης Γονέων
  • να παρθεί απόφαση για 3ωρη αποχή από τα μαθήματα και διαμαρτυρία έξω από κάθε σχολείο. Προτείνουμε να έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς και να επιδιώξουμε να έχουμε αποφάσεις στήριξης από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και απο τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
  • σε όμορα σχολεία μπορούν οι Σύλλογοι Γονέων ή η Ένωση να αποφασίσουν κοινές δράσεις που θα αναδεικνύουν το πρόβλημα (πχ ολιγόλεπτο κλείσιμο δρόμου, συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία, κ.α.)

Για την καλύτερη προετοιμασία της ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ η ΑΣΓΜΕ έχει φτιάξει και σας στέλνει 2 αφίσες που μπορουν να αξιοποιηθούν για να προπαγανδίσουν την κινητοποίηση.
Επίσης καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να στείλουν φωτογραφικό υλικό πριν την κινητοποιηση (πχ πανό έξω από τα σχολεία) και κατα την κινητοποίηση, ώστε να μπορεί μέσα από το Γρ.Τύπου της ΑΣΓΜΕ να αποσταλεί σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Με εκτίμηση
 το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ

--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Ενώσεις Γονέων Μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση enosis-omosp+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/enosis-omosp/CAHOfkbkKOH9-ciEAjnQ7KpgpV5%2BHd7RkWC%3Dqzg4CZgk8N6uarw%40mail.gmail.com.