Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Εξαιρετικά επείγον! Άμεση αποκατάσταση ζημιών από τον χιονιά

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

enosi.gon.pallinis@gmail.com 

Παλλήνη, 27 Ιανουαρίου 2022 

Αρ. Πρωτ.: ΕΞ.26.01.2022 

Προς Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθαν. Ζούτσο 

Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Καρρά Δημήτριο, 

Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Γεωργ. Μουρτζιάπη 

Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αγγ. Λιακόπουλο 

Κοινοποίηση Προϊστάμενο Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημ. Νικολετσόπουλο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ανδ. Αλεξανδρή 

Θέμα: Εξαιρετικά επείγον! Άμεση αποκατάσταση ζημιών από τον χιονιά 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε, 

Αξιότιμοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, 

Έντονα παραμένουν τα προβλήματα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στις γειτονιές του Δήμου μας. 

Οι περισσότερες οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες στα σπίτια τους - κάτω από τραγικές συνθήκες  σε μερικές περιπτώσεις - και χωρίς να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά. Δρόμοι και πεζοδρόμια σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για να περάσεις. 

Ο αποχιονισμός και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε όλα τα στενά, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.  Πέρα από το ότι αφήνει σε αγωνία ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυσκολεύει τη ζωή γονιών,  παιδιών, κατοίκων, υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν και άλλα υγειονομικά ζητήματα στο δήμο μας που  στερείται βασικών υποδομών.  

Επιπρόσθετα, μετά τον εκχιονισμό και πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία, είναι κάτι παραπάνω  από αναγκαίο να ελεγχθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις για την καταλληλότητά τους και όπου  διαπιστωθούν ζημιές να αποκατασταθούν. Κομμένα κλαδιά ή ξεριζωμένα δέντρα, ζημιές στα υδραυλικά,  στέγαστρα που έχουν καταρρεύσει είναι κάποια από τα προβλήματα που μπορεί να έχουν συμβεί από τον  παγετό και από το βάρος του χιονιού.  

Ήδη, από τον σύλλογο γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα μας έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως μπορεί να δει κανείς εκ πρώτης από τις σχετικές φωτογραφίες που ακολουθούν, με το στέγαστρο του  σχολείου να έχει καταρρεύσει. 

Για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να επανέλθει ομαλά η ζωή στις γειτονίες  μας και τα παιδιά μας να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.  

Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων