Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Εξαιρετικά επείγον! Άμεση αποκατάσταση ζημιών από τον χιονιά

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

enosi.gon.pallinis@gmail.com 

Παλλήνη, 27 Ιανουαρίου 2022 

Αρ. Πρωτ.: ΕΞ.26.01.2022 

Προς Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθαν. Ζούτσο 

Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Καρρά Δημήτριο, 

Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Γεωργ. Μουρτζιάπη 

Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αγγ. Λιακόπουλο 

Κοινοποίηση Προϊστάμενο Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημ. Νικολετσόπουλο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ανδ. Αλεξανδρή 

Θέμα: Εξαιρετικά επείγον! Άμεση αποκατάσταση ζημιών από τον χιονιά 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε, 

Αξιότιμοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, 

Έντονα παραμένουν τα προβλήματα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στις γειτονιές του Δήμου μας. 

Οι περισσότερες οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες στα σπίτια τους - κάτω από τραγικές συνθήκες  σε μερικές περιπτώσεις - και χωρίς να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά. Δρόμοι και πεζοδρόμια σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για να περάσεις. 

Ο αποχιονισμός και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε όλα τα στενά, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.  Πέρα από το ότι αφήνει σε αγωνία ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυσκολεύει τη ζωή γονιών,  παιδιών, κατοίκων, υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν και άλλα υγειονομικά ζητήματα στο δήμο μας που  στερείται βασικών υποδομών.  

Επιπρόσθετα, μετά τον εκχιονισμό και πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία, είναι κάτι παραπάνω  από αναγκαίο να ελεγχθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις για την καταλληλότητά τους και όπου  διαπιστωθούν ζημιές να αποκατασταθούν. Κομμένα κλαδιά ή ξεριζωμένα δέντρα, ζημιές στα υδραυλικά,  στέγαστρα που έχουν καταρρεύσει είναι κάποια από τα προβλήματα που μπορεί να έχουν συμβεί από τον  παγετό και από το βάρος του χιονιού.  

Ήδη, από τον σύλλογο γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα μας έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως μπορεί να δει κανείς εκ πρώτης από τις σχετικές φωτογραφίες που ακολουθούν, με το στέγαστρο του  σχολείου να έχει καταρρεύσει. 

Για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να επανέλθει ομαλά η ζωή στις γειτονίες  μας και τα παιδιά μας να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.  

Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων



Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Επείγον! Για την τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Σας προωθούμε επιστολή που στείλαμε στην Υπουργό Παιδείας για τη ματαίωση της τηλεκπαίδευσης, καθώς σε πάρα πολλές περιοχές του Δήμου μας η κατάσταση ακόμα είναι τραγική και παραμένουν χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Το ΔΣ της Ένωσης

--------

Παλλήνη, 26 Ιανουαρίου 2022 

Αρ. Πρωτ. ΕΞ.25.01.2022 

ΠΡΟΣ 

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριο Νικολετσόπουλο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Αλεξανδρή Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλλήνης τα  προβλήματα που άφησε η επέλαση του χιονιά δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα. 

Υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες, που παραμένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς τηλέφωνο για  3η μέρα. Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους  κάτω από τραγικές συνθήκες χωρίς πρόσβαση στα βασικά αγαθά, ενώ και στις υπόλοιπες  περιοχές υπάρχουν συνεχιζόμενες διακοπές.  

Η τηλεκπαίδευση όπως καταλαβαίνετε, αυτήν τη στιγμή δημιουργεί πρόσθετο  εκνευρισμό και απορίες στους γονείς, καθώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που την καθιστούν  ανέφικτη. 

Επειδή η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων εξαιτίας των ακραίων καιρικών  φαινομένων, δεν σημαίνει ταυτόχρονα την ύπαρξη δυνατότητας εφαρμογής  τηλεκπαίδευσης, επειδή το να προχωρήσει η ύλη, χωρίς να είναι σε θέση να  παρακολουθήσουν οι μαθητές δεν βοηθάει στην ουσία κανένα, παρακαλούμε να  μεριμνήστε με νεότερη οδηγία για να μην πραγματοποιηθεί. 

Εν αναμονή της απάντησής σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας. Για το ΔΣ της Ένωσης


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΕΙΓΟΝ! Ανοιχτή πρόσκληση ΣΗΜΕΡΑ σε συγκέντρωση των εργαζομένων του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Αγαπητοί γονείς,

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή 16/1 στις 12 το μεσημέρι.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν δίπλα μας στον αγώνα για να κρατήσουμε το Νοσοκομείο μας ζωντανό.

Αύριο Κυριακή 16/01/2022 το Νοσοκομείο μας είχε Γενική εφημερία και με εντολή του Υπουργείου παραμένει κλειστό.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στήριξης των εργαζομένων στις 12.00 στην πύλη του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης».

Καλούμε τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής να σταθούν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου για να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του.


Το ΔΣ της Ένωσης


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! 3058 / ΑΠΟΦΑΣΗ 60/2021 ΑΠΔ

Αγαπητοί γονείς,

Η απόφαση 60/2021/31-12/2021 της ΑΠΔΠΧ που μας γνωστοποιήθηκε χθες, με ένα πολυσέλιδο σκεπτικό, δικαιώνει την προσπάθειά μας.  Εγκαλεί τον Δήμο εντός τριών (3) μηνών να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες που καταστούν νόμιμες τις πράξεις του και τον προειδοποιεί ότι η σκοπούμενη εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε σχολικές μονάδες του Δήμου χωρίς την διενέργεια Εκτίμησης Αντικτύπου παραβιάζει τις διατάξεις του ΓΚΠΔ. Επιφυλάσσεται δε να επανεξετάσει την υπόθεση στο σύνολό της μετά την πάροδο του τριμήνου.

Κάποια από τα σημεία που καλείται ο Δήμος να αναλύσει διεξοδικά στη μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου είναι:

-        Η τεκμηρίωση της καταλληλόλητας του μέτρου της βιντεοεπιτήρησης, της επάρκειας και αναγκαιότητας αυτού, η περιγραφή και τεκμηρίωση της εφαρμογής όλων των κατηγοριών ηπιότερων εναλλακτικών μέτρων σε κάθε σχολική μονάδα ή παιδική χαρά, η περιγραφή και αξιολόγηση επιπλέον εναλλακτικών κατηγοριών μέτρων, όπως η πρόσληψη σχολικών φυλάκων για τις σχολικές μονάδες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και εκτίμηση του κόστους εφαρμογής τους, η εκτίμηση της πραγματικής παρούσας κατάστασης κινδύνου για κάθε σχολική μονάδα ή παιδική χαρά πριν την εγκατάσταση του συστήματος, μεταξύ άλλων, με συστηματική καταγραφή στοιχείων βάσει των οποίων αποδεικνύεται η συχνότητα και η σοβαρότητα συγκεκριμένων φθορών, ζημιών ή σοβαρών συμβάντων (ημερομηνία, τρόπος, οικονομική ζημία), πριν και μετά τη λήψη των ηπιότερων μέτρων, καθώς και των επιπτώσεων τους και του κόστους αποκατάστασής τους.

-        Ο προσδιορισμός και τεκμηρίωση των κριτηρίων επαναξιολόγησης της πραγματικής κατάστασης κινδύνου και της αναγκαιότητας και αποτελεσματικότητας του μέτρου της βιντεοεπιτήρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο προσδιορισμός και αιτιολόγηση των κριτηρίων επιλογής κάθε σχολικής μονάδας ή παιδικής χαράς για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης, του αριθμού των καμερών για κάθε σχολική μονάδα ή παιδική χαρά, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης και των τυχόν χωροταξικών ιδιαιτεροτήτων καθώς και αξιολόγηση και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας για κάθε κάμερα ξεχωριστά, των σημείων τοποθέτησης των καμερών.

-        Η Τεκμηρίωση της διαδικασίας και του τρόπου λήψης της απόφασης από τον Δήμο, και της  απόφασης του να συνεχίσει την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στην περίπτωση της αντίθετης γνώμης των εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των μαθητικών συλλόγων όπου υπάρχουν.

-        Τεκμηρίωση της απόφασης δημοσίευσης ή μη τουλάχιστον αποσπασμάτων της μελέτης ΕΑΠΔ, όπως σύνοψη των κύριων ευρημάτων ή συμπεράσματα αυτής

Η απόφαση της ΑΠΔΠΧ είναι ένα μάθημα για μας.

Κατέδειξε ότι η επιμονή και η αποφασιστικότητα σε ένα δίκαιο αίτημα που έχει κερδίσει την ενεργητική συμμετοχή μας και την υποστήριξη εμπλεκομένων φορέων μπορεί να δικαιωθεί.

Κατέδειξε ότι υπάρχουν πρόσφοροι τρόποι για τις διεκδικήσεις που κάμπτουν την άρνηση των υπευθύνων να συμμορφωθούν σε αυτό που επιτάσσουν οι νόμοι και η ηθική.

Κατέδειξε ότι ο λόγος μας μετράει, αρκεί να τον υπερασπιζόμαστε.

Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και τους γονείς που διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση και επέμεναν στην τήρηση και το σεβασμό της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των γονέων και των παιδιών τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» και όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την συστράτευσή τους σε αυτόν τον κοινό μας αγώνα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε συλλόγου που θέλει να αντισταθεί σε αυθαιρεσίες της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, ερμηνεύοντας την δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση κατά το δοκούν.

 

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλλήνης