Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από 3ο ΔΣ Παλλήνης για τις κενές διδακτικές ώρες και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Αγαπητοί Γονείς, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης.

Η κατάσταση στο 3ο Δημ. Σχολείο Παλλήνης είναι η εξής:
Από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς λειτουργεί ολοήμερο τις 3 από τις 5 ημέρες έως τις 3 αλλά δεν λειτουργεί ακόμα η Πρωινή Ζώνη. Μετά από συνεχείς συνεργασίες με τον διευθυντή του Σχολείου ώστε να έχουμε την αμεσότερη δυνατή ενημέρωση και να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους εργαζόμενους γονείς, σήμερα μόλις ο διευθυντής μας ανακοίνωσε ότι το ολοήμερο θα λειτουργήσει για 2 ημέρες έως τις 4 και 3 έως τις 3 από την Δευτέρα 21/10 ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί δάσκαλος ο οποίος θα καλύψει την Πρωινή Ζώνη και δεν υπάρχει και καμία παραπέρα ενημέρωση επί τούτου.

Εκτιμούμε ότι θα ήταν σκόπιμο η Ένωση Γονέων να αναλάβει άμεσα έχοντας πλήρη εικόνα για τα κενά να εκδώσει μια ανακοίνωση-καταγγελία για την αργοπορία πλήρωσης των κενών. Είναι φανερό και γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το γονεϊκό κίνημα τα τελευταία χρόνια ότι πάγια τακτική των κυβερνήσεων ήταν η καθυστερημένη πλήρωση των κενών με μη μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε ο αριθμός τους να φθίνει όσο περνάει ο καιρός μαζί με τις αντοχές και τις αντιδράσεις των γονέων. Στο σχολείο μας χαρακτηριστικά, είναι 36 παιδιά τα οποία έχουν δηλώσει την Πρωινή Ζώνη κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή λείπουν 2 δάσκαλοι (1 δάσκαλος ανα 25 παιδιά) από την Πρωινή Ζώνη και θα λείπει ακόμα ένας από το Ολοήμερο έτσι ώστε να καλυφθούν οι ώρες μέχρι τις 4μ.μ.

Στην ανακοίνωση αυτή θα πρέπει να γίνει επίσης αναφορά ώστε οι γονείς να γνωρίζουν τι πρέπει να διεκδικούν, όπως έχουμε αιτηθεί επανειλημμένα στον υπεύθυνο της Σχολικής Επιτροπής αλλά και στον Δήμαρχο Παλλήνης σε συνάντησή μας, ανάλογα με τον αριθμό των τάξεων του κάθε σχολείου, επιστάτη, νυχτοφύλακα, φύλακα και γραμματειακό προσωπικό.

Με χαρά θα προσφέρουμε τις δυνάμεις μας στο πλευρό ενός μαχητικού και διεκδικητικού Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης και προσδοκούμε την συμβολή σας σε όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν το σχολείο μας και θα αναδείξουμε το επόμενο διάστημα όπως και τις δράσεις που θα αναλάβουμε σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και ενημέρωσης των γονέων για το διαδίκτυο, θέματα ιατρικής φύσεως κλπ σαν αυτά που έχουμε ήδη ανοίξει κατά τον πρώτο χρόνο δράσης μας.

Ο Πρόεδρος 

Αντώνης Παμφίλης