Σημαντικό θέμα

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Ένωσης Γονέων Παλλήνης 20/02/2022

  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α ΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ...

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Για το ΚΕΘΕΑ

Αγαπητοί γονείς,

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) λειτουργεί τα τελευταία 37 χρόνια ως ο βασικός φορέας για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά αλλά και τις άλλες εξαρτήσεις, όπως ο τζόγος, το αλκοόλ και το διαδίκτυο.
Είναι αυτοδιοικούμενο με ανώτατο θεσμικό όργανο τη Γενική του Συνέλευση στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, οι θεραπευόμενοι στη φάση της κοινωνικής επανένταξης, οι γονείς και τα τέως μέλη του αιρετού ΔΣ.
Το αυτοδιοίκητο, δημοκρατικό και αυτοδιαχειριστικό μοντέλο αντικατοπτρίζει το θεραπευτικό μοντέλο που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ, καθώς ο εξαρτημένος δεν συμμετέχει μόνο σε ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες, αλλά και σε οργανωτικές και αυτοδιοικητικές διαδικασίες εντός της θεραπευτικής κοινότητας. Η προσφορά του είναι αναγνωρισμένη από το σύνολο της κοινωνίας μας και διεθνώς. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ.

Στα σχολεία της Ένωσης μας, το ΚΕΘΕΑ στο τομέα της Πρόληψης έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένα προγράμματα Εκπαίδευσης και Εποπτείας Δασκάλων και Καθηγητών, έχει συμμετάσχει στις Θεματικές Εβδομάδες σε ζητήματα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα ναρκωτικά και στα Προγράμματα της Σχολής Γονέων του Δήμου Παλλήνης.

Με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου και το διορισμό έμμισθου Διοικητικού Συμβουλίου αποκόπτεται η διοίκηση του φορέα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (θεραπευόμενους, γονείς, εργαζόμενους) και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί σταδιακά η φιλοσοφία του, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του, οι δωρεάν και άμεσες υπηρεσίες του σε όλους και τα προγράμματά του, που δεν καταφεύγουν σε υποκατάστατες ουσίες.

Για το λόγο αυτό πληθαίνουν οι φωνές από πολλούς φορείς γονέων που αντιτίθενται στην αλλαγή του τρόπου διοίκησης του ΚΕΘΕΑ.
Για το λόγο αυτό και εμείς υποστηρίζουμε τη συνέχιση του έργου του ΚΕΘΕΑ όπως το γνωρίζουμε.

Σας προωθούμε ανάλογο ψήφισμα που λάβαμε από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.


Εκ μέρους του ΔΣ της ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης